Barion Pixel

Immár 24. éve egy vállalat az előző év decemberében bejelenti a soron következő év hivatalos színét, ez a Pantone, amit világszinten több tucat tervező fog alapul venni, legyen szó grafikusról, vagy stylistról.

2023. Pantone színe a hangzatos Viva Magenta 18-1750 TCX.

Kijelzője válogatja, de a Pantone.com oldalon elérhető szín alapján ez szerintem közelebb áll a piroshoz, mint a magentához (gondoljunk csak a telekomra, na az magenta… – free spoiler vége).

Maga ez a „magenta” szín erőteljes, lüktető és feszültségkeltő, szóval pont ellentéte a tavalyi lilás színvilágnak, éppen ezért gyanítható az is, hogy ezt az ívet meglovagolva előszeretettel fogják alkalmazni reklámokban, hiszen egyfajta vágyfokozó – már olyan értelemben, hogy VEDD MEG a terméket. 🙂

Fotósoknak és grafikusoknak a hex kód kb. #BC2649, ez áll hozzá a legközelebb sRGB színtérben.

Nekem eddig a 2021-es sárga-szürke kombináció tetszett a legjobban (előtte és utána is mindig egy fő szín dominált, hosszú évek óta volt ez az év különleges).

Fotósként is nagy jelentősége lehet e szín használatának, egy-egy fotóba belecsempészni. Ezt elsősorban tárgyfotózásnál fogod tudni jól kamatoztatni, ahol csak a Te fantáziádon múlik, hogy a néző figyelmét és hangulatát miképpen befolyásolod a színek kombinálásával.

Pantone Viva Magenta 18-1750 TCX

Tanulóim -10% kedvezményt is kapnak a PHOTOKING fotós kereskedésbe.
Gyere és kezdjünk el tanulni közösen!

Tovább Közelgő esemény
21 június 2024
 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

Vélemény, hozzászólás?

->
Válassz egyet az elérhető kuponokból.