Tárolj okosan!

Hogyan tárolj okosan
Mobilos fotó a tárolásról

Akár otthon, stúdióban, vagy a szabadban vagy igen fontos, hogy az apróbb – vagy éppen nem is annyira kicsi – kiegészítőket hogyan tudod tárolni, legyen szó a hátitáskáról, vagy csak simán a szoba gazdaságos helykihasználásáról. Itt és most adok neked pár hasznos tippet, amit persze tovább bővíthetünk, ezért köszönöm, ha megosztasz velem Te is sajátokat.

***

Műanyag doboz:

Már évek óta használom, és fotós kollégáimnak is tanácsolom használatát. A KIK-ben lehet kapni (azt hiszem 3 méretben) ezt a szuper kis dobozkát. Teljesen egyszerű, klippes – tehát zárható – kétféle színben (lásd képen).  A kicsit elemekhez /is/ használom, mert méreténél fogva jól elfér a fotós táskámban (1-2 db), és 3 szett (12db) AA alkáli vagy Li-ion simán megfér egymás mellett. 

+1 tipp: az elemeket egy befőttes gumival, vagy postás gumival (erősebb) össze tudod fogni, így négyesével egymás mellé pakolhatod a dobozban. 

A nagyobb dobozokat inkább otthoni / stúdiós (amíg volt) csecsékre 🙂 használom -bőven akad “fotóskacat”. Meglepődsz majd mennyit elnyel. Egymásra rakva, megcímkézve pedig pillanatok alatt megtalálod, amit keresel, nem kell mindet kinyitogatni, és kis helyet fogolal el.

Maradva a dobozoknál, de már a svédekre koncentrálva az IKEÁBAN is beszerezhetőek különféle méretű, fedelü műanyag dobozok. Ezekbe is számtalan kacatot tudsz beledobálni (igen itt azért már jellemző nálam, hogy nem feltétlen a rendszerezettségre törekszem), eszi-nyeli gazdagon. Egymásra pakolva meg mehet fel a padlásra, vagy a salgó polcra. 

Jut eszembe salgó, aki kitalálta nagy pacsi. Nem szép, de szintén hasznos.  Mondjuk, ha van egy kis kreativitásod – és elegendő időd – simán le tudod matricázni olyanra, amilyenre szeretnéd.  

Ára ~3 00-1 500 Ft /db

DIY papírháttér tartó:

Szintén a “nemszép, de hasznos” kategóriába sorolnám az SK készített, falra is felszerelhető papírháttér tartómat. Elkészítése pár óra, kis barkácsolás, vágás, szögelés, és kész is. Ha majd lesz időm, akkor le is festem feketére (tudod azért kell, hogy ne verje vissza a fényt). Amit én kreáltam az a kisebb méretű papírokra lett tervezve, de természetesen ezt meg lehet csinálni – kicsit átalakítva – a nagyobb méretűekre is. Van egy kb 50×50 cm négyzetes fa alapom, és erre szögelem/csavarozom rá a 4 sarokra a léceket, aminek hossza szabadon választott, én kb 60-80 cm-nél megálltam. A felső részen 4 db pici keresztléccel fixálod, hogy ne mozduljanak el, és KÉSZ. 
(Ha ötletre lenne szükséged, keress fel üzenetben.)

Ára ~ 3 000 Ft + áram 

OBI kampó:

Szintén olcsón beszerezhető az OBI-ban a falikampó, aminek több változata is kapható, de nekem valahogy a műanyag jött be, piros véggel. Szintén több méretből választhatsz, ez attól függ mit tárolnál rajta. A hosszabb nyelűn, akár 1-2 dolog is elfér / és még az összecsukható bakokat is tudod tárolni a falon /, a keskenyen értelemszerűen csak 1.

Ára ~ 5 00 – 2 000 Ft / db

+1 ötlet: kihúzható zuhanyfüggöny rúd:

Ne nevess. 🙂 Amilyen prosztó megoldás, annyira hatékony, úgyis csak te látod jó esetben.  Ha a szoba adottságai megengedik (ajtókeret, egyéb fali megoldások), akkor egyszerűen kitekered a megfelelő méretre, ha nem, akkor 2 db OBI kampóval kombinálva falra is szerelheted. 
Itt jegyezném meg, hogy kapható a Photokingben is olyan teleszkópos nyél, ami itt is jó lehet + mobil háttértartóhoz is felhasználhatod. 

***

Bízom benne a mosolycsalás mellett hasznos infókat is meg tudtam veled osztani, és egyben segíteni picit a tárolási gondjaidban – mert mindenkinek pénzből és helyből van a legkevesebb. 

Ha neked is van saját bevált trükköd, eszközöd, kérlek oszd meg velem whatsappon / emailben. 

1671706204009
Mobilos fotó a KIK dobozokról. Többféle méretben, kétféle színben.

Tanulóim -10% kedvezményt is kapnak a PHOTOKING fotós kereskedésbe.
Gyere és kezdjünk el tanulni közösen!

Vélemény, hozzászólás?

->
Válassz egyet az elérhető kuponokból.