Pantone 2022.

2021.12.10.

pantone 2022 rgb

 

Minden év végén egy világszinten elismert, és már 23 éve működő vállalat  meghatározza a következő év fő színét, amit a grafikusokon keresztül, egészen a ruhatervezőkig mindenki bátran és könnyedén beépíthet arculatába, termékeibe, szórólapjaiba, vagy bármi más vizuális tartalmába, amit a közönség felé kínál.

A 2022-es évre a PANTONE 17-3938 Very Peri szín lett a befutó, ami lilás színvilágával, leginkább a Milka csokira emlékeztet, szóval a tehenek nagyobb figyelmet kapnak majd. 🙂

***

A 2021-es évnek egyébként a sárga-szürke kombináció volt a Pantone színe, amire inkább a dinamizmus volt a jellemző, mintsem a visszafogottság, ellenben a mostani lilás színnel, ami a kékhez hasonlóan inkább nyugodtságot sugároznak a néző felé, kellemes a szemnek és a lelkünket is melegséggel tölti el, ha erre a színre pillantunk.

Ami az utómunkát illeti a képszerkesztő programokban az RGB színvilágban ez a Pantone szín legpontosabban a #6768AB kóddal azonos (képet lásd lentebb). Az oldalukon – katt ide – megtekinthetünk továbbá 4 kategóriát is, amit hangzatosan neveztek el. Röviden ezeknek a lényege, hogy az alap lilás színhez milyen egyéb kiegészítő színeket javasolnak, attól függően, hogy épp erősebb, vagy pasztelesebb vonalat szeretnénk alkalmazni.

Apró trükk: Ha a linkelt oldalon csinálsz egy print sreent, és a képszerkesztőben / Pl. Affinity Photo / a színmintavételezővel rámész a kívánt színre, egyből megláthatod mi az rgb kódja (lenti képen jobb alsó sarokban lévő ikon).

pantone 2022 very peri

pantone 2022 very peri / @pantone.com

pantone 2022 rgb

RGB színkód / @pragerfoto

Tanulóim -10% kedvezményt is kapnak a PHOTOKING fotós kereskedésbe.

Image
Fotózás és AI kapcsolata a jövőben
A mesterséges intelligencia és a fotózás találkozása: új lehetőségek, technikák és a jövő kihívásai. Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia a fotózás művészetét? A kreativitás újraértelmezése az AI korában.
Image
Image
Terepszemle fotózáshoz
Mielőtt megszervezed a fotózást érdemes pár előkészületet tenned. A legfontosabb a megfelelő helyszín kiválasztása.