Barion Pixel

TFCD fotózás

TFCD fotózás – jelentése Time For CD

Ez nem új keletű, de annál közkedveltebb forma a fotós piacon. A lényege az, hogy fotós és modell (illetve esetenként sminkes, fodrász és stylist) egy közös projekten dolgozik díjmentesen mindkét fél részéről. Ez akkor a leghasznosabb, ha mindketten referencia anyagot szeretnének bővíteni. Az én ügyfeleim 98%-a hölgy, így tudom azt, hogy hogyan mutassam meg a nézőknek (illetve saját magadnak) a női szépséget, miközben képeimbe mindig igyekszem belerakni valami egyedit, különlegeset, legyen az egy furcsa nézőpont, vagy utómunka során alkalmazott különféle effektek.

Fontos tudnivaló:

A fotózás általában Budapesten vagy Pest megyében szokott lenni (szabadtéri vagy műtermi az a projekttől függ). A stúdiós fotózások általában októberben indulnak, addig a lehető legtöbbet a szabadban szeretek fotózni kihasználva a különféle természetes fények adta lehetőségeket. 
Stúdió fotózásnál viszont a költségeket felezzük a modellel (ez egy minimális befektetés a Te részedről is, viszont cserébe kapsz szabadon felhasználható retusált fotókat), ezért kérlek akkor jelentkezz, ha ezt vállalni tudod.

Maga a fotózás kb. 2-2 1/2 órásak, a fotózásról kötünk egy ún. TFCD szerződést. A fotósorozatból válogatást követően összesen 6-8 db retusált fotót adok neked (fele-fele arányban választva), amit saját logómmal látok el.
Nyers, és nem retusált fotókat sajnos nem tudom átadni neked, de egy zárt webgalériából tudod majd kiválogatni a képeket otthon, nyugodt körülmények között. Ha szeretnéd tudok segíteni a döntésben tanácsaimmmal. 

Szeretnéd kipróbálni magad? Itt a lehetőség.


Kit keresek?

Jelenleg 2 témakörben keresek gyakorlottabb modelleket (nem kezdő, volt már kamera előtt, de nem is profi, pont ezért TFCD). 

20 éves kortól,  kb. 165 cm magasságtól, átlagos vagy vékony testalkatú és szép arcú lányt keresek a fotózásokra. 

A sminket neked kell elkészíteni, ezért olyan hölgy jelentkezését várom, aki gyakorlott ebben. Vannak fotózások, amikor van sminkes is, ezt külön jelzem.

A kiválasztott hölgyet, akivel fotózni fogok e-mailben értesítem a részletekről.

Street portrait Budapesten

Könnyed téli utcai fotózás. Elég hideg van most, így elsősorban "mood" képeket szeretnék, amolyan hétköznapi, de mégis kicsit elegánsabb vonal. Fontos, hogy olyan jelentkezzen, akit nem zavar a tömeg, tudja magát jól sminkelni.

Balerina vagy táncos street fotózásra

Szintén street portrait témakörben, de táncost keresnél a különféle pózok megalkotásához. Ez tényleg egy közös ötletelés. Te mutatot a pózokat, én meg a megfelelő helyre raklak. 🙂

... és végül magamról:

Szia,

A Nevem Práger Péter – fotográfus.  10 éve foglalkozom fotózással. Ezen időszak alatt már szinte minden területét kipróbáltam ennek a csodás piacnak, amit fényképészetnek hívnak. Csináltam már gyerekfotókat, tárgyfotókat,  kreatív épületfotókat, rendezvényeken is fotóztam már, gyakran a mai napig motorsportot is fotózom, illetve sajtófotósként is dolgozom egy fotós szakmai hírportálom kapcsán.

Mégis a portréfotózás ragadta meg leginkább a figyelmemet. Ez az a terület, ahol nemcsak a kommunikáció fontos az ügyféllel (vagyis veled), de a jó hangulat kialakítása is, a baráti légkör. Érezd, hogy figyelnek rád, és a legjobbat szeretném kihozni belőled, mert csak így lehet a végén egy számodara is elfogadható fotósorozat, amit büszkén mutatsz majd barátaidnak, vagy csak meghitt pillanatokban a párodnak. Minden helyzetben és témában meg kell találni a kreatív elemeket, hiszen az ember vizuális lény, ennél fogva igényünk van a szépre és a különleges tartalmakra.  

Válassz egyet az elérhető kuponokból.