fbpx

Milyen ruhát vegyek fel a fotózásra?

Első és legfontosabb e kérdés megválaszolására az, hogy milyen a fotótéma. Én magam is nagyon sokféle témakörben mozgok és készítek képeket – ezt megtekintheted a bemutatkozás oldalon – így ez egy nagyon fontos pontja a témának. Ha ez megvan, akkor érdemes a következő pár hasznos tudnivalót figyelembe venni ahhoz, hogy egy szép és kreatív fotósorozat készülhessen.

Színes, vagy inkább sötét ruha?

A kérdés megválaszolása előtt első kérdés az, hogy a fotósorozat szabadtéren vagy műteremben készül-e? Az azonban elmondható, hogy a színes ruhák a tudatalattiban boldogságérzetet generál, míg a sötét színek borongós és szomorú hatást keltenek. Persze vannak fotótémák, amikor pont ez a cél, de általánosságban elmondható, hogy a néző, aki a képet fogja majd nézni (legyen ismerős, barát, szülő,stb.) inkább szeretne egy pozitív összhatású képet nézni, mint egy borongósat.

A színes ruhák az esetek többségében jó választás, ám a szabadtéri fotóknál lehetnek problémák. Például egy zöldes ruha zavaró lehet mondjuk egy réten, vagy egy piros cipő-nadrág-zakó kombináció sem szerencsés választás. A sötét ruha ideális például stúdió fotózásnál, garbó például jól mutat beauty fotónál, vagy sminkfotónál.

Az biztos, hogy a ruhaválasztás egy sarkalatos pontja a fotózásnak, mivel ez nem csak a fent említettek miatt döntő jelentőségű, hanem a sminket is jelentősen befolyásolhatja. Azt azonban érdemes átgondolni, hogy olyan ruhát hozz magaddal, amit szeretnél viszont látni hosszú évekig a fotón, és talán azt is érdemes átgondolni, hogy olyat hozz, ami nem feltétlen hétköznapi, hiszen fotózás sincs minden nap.

Természetesen én és szakértő sminkes kollégám minden kérdésben segítünk, akár személyre szabottan is adunk tanácsokat.

Az ing az olyan “csajos”

Ez most kicsit ellentmondásnak tűnhet, de itt arra gondolok, amikor egy hölgy férfi inget vesz fel. Ez elsősorban glamour, lingerie (fehérneműs) és akt fotóknál mutat jól, amikor egy kivillanó váll, vagy dekoltázs mellett kellően takarva van a test többi része.

Magassarkú!

Ez a legfontosabb, otthon ne hagyd. A magassarkú a nőiességet tükrözi, emellett magasító szerepe is van, és a tartásban is segít.

Kiegészítők

Én személy szerint nem tanácsolom a különféle kiegészítők használatát, mert zavaró és elveszik a figyelmet rólad. Akarva-akaratlan arra nézünk (pl egy óra), és így máris nem TE vagy a kép fő témája, hanem az. A kiegészítők egyetlen javasolt területe az akt / művészi akt, amikor az úgymond “öltöztet”.

Szemüveg

Hölgyek esetében (ügyfeleim 98%-a) néha sexi, erotikus, vagy kreatív is tud lenni a szemüveg – gondoljunk csak a titkárnős képekre. 🙂 Viszont sok esetben megnehezíti a munkát a sok becsillanás miatt, amit az üveg generál. Nem szeretnélek lebeszélni róla, de mindenképp érdemes átgondolni, tud e annyi pluszt adni a képhez, ami miatt feltétlenül szükséges.

KÍVÁNCSI VAGY, HOGY MI KÖZÖSEN MILYEN KREATÍV KÉPEKET TUDNÁNK CSINÁLNI? KÉRJ TŐLEM SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT:

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Ön neve:*

  E-mail címe:*

  Milyen témakörben szeretne fotózást?:

  Egyéb információ:

  Hozzájárulok, hogy a jövőben a www.pragerfoto.hu (Práger Péter Zoltán e.v.) hírlevelet küldjön részemre akcióiról, érdekes tippekről, tanácsokról:
  IgenNem

  “Az űrlap elküldésével elfogadja, hogy a weboldal tulajdonosa (Práger Péter Zoltán e.v.) adatait tárolja és kezelje saját rendszerében. Azt harmadik félnek a törvény előírásai szerint nem adja ki, csak az erre jogosult szervnek.”
  Adatvédelmi nyilatkozat