1 hasznos tipp a jó fotóhoz

  • “Vajon mi lenne nekem a legjobb póz?”

  • “Mi az, ami előnyös nekem, és jól nézek ki rajta?”

Ugye eszedbe jutottak e kérdések neked is?

1 hasznos tanácsot szeretnék megosztani most veled, amivel még tökéletesebb képeket tudunk majd csinálni közösen.

A Google-nek van egy jól használható képkereső szolgáltatása, ami segítségedre lehet. A fotózás előtt pár nappal érdemes 1-2 órát rászánni arra, hogy megnézed az adott témakörben, mik azok a pózok, amik szerinted jól állnának neked.

Te ismered magadat a legjobban, így valószínűleg azt is tudod majd, hogy mik azok a pózok, amikben otthonosan érzed majd magad. Ok a fotózás nem hétköznapi szituáció, így biztosan lesz pár fotó ,amivel elrugaszkodunk picit a valóságtól, de szerintem ez csak ad a képhez, illetve az egész sorozathoz. Ha már fotók készülnek rólad, azok legyenek mások, mint a hétköznapokban, ugye?

Merj kipróbálni mást is. Engedd el a fantáziádat.

Legyen a fotó kreatív, legyen egyedi, és ízléses.

Ha megvannak a fotók, amik tetszenek mentsd le a telefonodra, hogy azt majd meg tudd nekem mutatni a fotózás előtt, amikor átbeszéljük a részleteket egy finom, illatos és gőzölgő tea mellett. 🍵☕️

Néhány ötlet a képek megtalálásához. Használd ezeket a kulcsszavakat:

  • Portréfotózás esetén: portrait (photography) poses – link1   link2
  • Akt / művészi akt fotózás esetén: fine art nude poses (főként kreatív fotók) link
  • Gyerekfotózás esetén: children (photography) poses link
  • Párfotózás esetén: couple photoshoot poses link

Utóbbinál szórakoztató is lehet, ha otthon közösen gyakoroljátok a pózolást. 🙂

Ezeken kívül természetesen még vannak lehetőségek a szavak kombinálására, és a Google is ajánl fel lehetőségeket, érdemes azokat is megnézni.


“Az elején kicsit aggódtam mennyire fog menni a “pózolás”, de végül minden nagyon gördülékenyen és jó hangulatban telt! Az egész napot élveztük, egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak! Köszönjük Péter!
Eszter és Tomi”

“Köszönöm a gyönyörű, kreatív fotósorozatot, amit készítettél. Nagyon tetszett a környezet. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki szeretne szép képeket magának, ismerősnek, barátnak, barátnőnek. Erika”

Kontakt

Práger Péter 
E-mail: info @pragerfoto.hu