Egyszerűség

“Az egyszerűséghez sokkal nagyobb önbizalom kell, mint a bonyolultsághoz. Az egyszerű zavarba ejthet, hiszen mindegyikünk kifinomult gondolatokkal rendelkező személyiségként szeretne feltűnni mások előtt.”

(szerző ismeretlen)

E gondolat mentén folytatom posztomat. Sokat úgy gondolom nem kell magyarázni a fent leírtakat. Teljesen igazat adok, hogy napjainkban mindent túlbonyolítunk, ahelyett, hogy amit lehet leegyszerűsítenénk. Akármilyen területet kiemelhetnék – például a táplálkozás, az öltözködés, a smink 🙂 vagy éppen a kommunikáció (bár ez utóbbi kakukktojásnak is számíthat annak személytelensége miatt, gondoljunk csak a Facebookra mennyi mindent félre lehet érteni, amit nem is úgy akartunk közölni a másiknak, de ő másként értelmezte …)

Az egyszerűség a fotózásban is megjelenik, pont ezért kedvelem én is többek között a fekete – fehér képeket, mivel nélkülözi a színeket, ami a figyelem elvonására szolgál. Nem a kép mondanivalójára koncentrálunk, hanem a színekre. A színek elvonják a figyelmet, így máris másképp értelmezzük a képet, mint azt mondjuk az alkotója közölni szerette volna felénk. Igen a színek bonyolultak, nem egyszerűek.

Te mit gondolsz erről? Írd meg hozzászólásban.

Vélemény, hozzászólás?

help-hint.png

5+1 hasznos tipp a tökéletes portréhoz

Kérd ingyenes e-bookomat.

➡ Kattints ide a letöltéshez
 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.